Exkurze s gastronomickým kroužkem

Výlet do Soběsuk a Myslíva v rámci gastronomického kroužku

Ve středu 15. 5. 2019 jsme se spolu s deváťáky ze ZŠ Letiny a ZŠ Spálené Poříčí vypravili na exkurzi gastronomického kroužku.

Nejprve jsme navštívili restauraci Angusfarm v Soběsukách. Tam jsme se dozvěděli něco o minulosti a hlavně spoustu zajímavostí o současném provozu restaurace, penzionu a výrobny masných výrobků. Prohlédli jsme si vybavení zmodernizované kuchyně a výrobny a také ochutnali místní výrobky.

Po této svačině jsme se přemístili do Myslíva, kde mají klatovští rybáři středisko chovu divokých kachen a bažantů. Žáci se seznámili s postupem při líhnutí a odchovu kachňat a bažantích kuřat, viděli i líhnutí ptáčat. Součástí areálu jsou i nově opravené sádky určené k množení a odchovu rybí násady.

Po obědě v Nepomuku jsme si ještě prohlédli expozici historických vozidel, hlavně motocyklů, v budově Staré pošty v Nepomuku.

Počasí nám sice moc nepřálo, na polovinu května bylo velmi chladno, ale přesto jsme si výlet užili.

Autor článku: Ing. Ivana Šindelářová
Autor fotografií: Daniela Milotová
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace